Geld verdienen met affiliate marketing? Lees hoe en waar in dit artikel!

Affiliate marketing. Het begrip wordt steeds vaker genoemd. Verscheidene digital nomads leven op een ruime afstand van Nederland en worden slapend rijk. Hoe kun je nou óók geld verdienen met affiliate marketing? En hoe maak je daar nu écht een succes van? Met de juiste strategie, de juiste inzet én het geduld kan het jou ook lukken.

Wil je ook geld verdienen met affiliate marketing? Lees dan onze tips of ga direct zelf aan de slag met de best gewaardeerde cursus om de fijne kneepjes te leren.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing wil simpelweg zeggen dat je andermans producten promoot (van de adverteerder). Per verkocht product of per lead krijg je (de affiliate) een vergoeding. Een derde partij, het affiliateprogramma, houdt dit allemaal bij aan de hand van cookies. Ook zij ontvangen per sale of lead een klein percentage.

Met dit digitale boek leert je hoe je direct jouw eigen online business opzet.

De vergoedingen kunnen flink uiteenlopen. Zo is er vaak een hoge vergoeding voor kleding, maar is een veel lagere vergoeding op elektronica. Immers is de marge op kleding veel hoger, maar is dit vaak ook goedkoper. Er zijn talloze mogelijkheden waar je uit kunt kiezen, maar het is ook belangrijk om te kijken naar de concurrentie. Wil je geld verdienen met affiliate marketing? Dan mag een goede concurrentenanalyse niet ontbreken.

De voordelen

Geld verdienen met affiliate marketing kent meerdere voordelen. Een belangrijk voordeel is dat je zelf geen voorraad nodig hebt. De echte webshop verstuurt de producten immers voor jou.

Ook heb je geen ‘gedoe’ over het retourneren van producten. Immers wordt dat ook geregeld via de webshop. Ook de klantenservice en alle andere randzaken worden geregeld via de webwinkel.

Je leidt de klant in feite alleen maar naar de website. Een groot voordeel daarvan is natuurlijk dat je dit werk overal ter wereld kunt doen. Veel succesvolle affiliate marketeers wonen inmiddels in het buitenland, waar het leven goedkoper is én waar de zon altijd schijnt. Dat klinkt als muziek in de oren, toch?

Geld verdienen met affiliate marketing: hoe werkt het?

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je leidt de klant naar de website van de aanbieder. Als deze hier een product koopt, ontvang je een commissiebedrag. Dat bedrag wordt geregistreerd en verzameld door het affiliateprogramma. Zij houden het bedrag vast, totdat de verkoop in zijn geheel is goedgekeurd. Immers kunnen consumenten het product ook terugsturen, waardoor je het bedrag niet direct krijgt. Bovendien geldt er vaak een uitbetalingsdrempel. De meeste affiliate partijen betalen pas uit bij 25 euro of meer.

De mogelijkheden

Wil je graag geld verdienen met affiliate marketing? Dan kun je producten op verschillende manieren promoten. Je kunt bijvoorbeeld jouw eigen website maken, je kunt kiezen voor e-mailmarketing of je kunt promoten via social media.

Geld verdienen met WordPress website

Geld verdienen met affiliate marketing: een WordPress website is wellicht wel de meest voor de hand liggende optie. Het wordt steeds gemakkelijker om zelf een website op te zetten en deze te onderhouden.

Uiteraard kunnen wij jou daar ook mee helpen. Als jouw website goed vindbaar is in de zoekmachines, komen er ook veel bezoekers op de website. Met behulp van links en banners kun je dit verkeer dan doorsturen naar de webshop die je promoot. Zodra bezoekers hier een bestelling plaatsen, ontvangt jij daarvoor een vergoeding.

Echter is het lastig om een website ‘goed vindbaar’ te maken. Immers bestaan er al talloze andere websites, die geld verdienen met affiliate marketing, die óók al goed gevonden worden. Daarom zijn SEO optimalisatie  en linkbuilding belangrijke begrippen als je aan de slag gaat met een eigen WordPress website. Daar vertellen wij verderop in dit artikel (kopje ‘Websiteadvies’) meer over.

Geld verdienen met e-mailmarketing

Er zijn ook verscheidene partijen die hun geld verdienen met behulp van e-mailmarketing. Echter zul je wel eerst e-mailadressen moeten verzamelen. De mensen die zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief zullen deze inschrijving bovendien ook nog moeten bevestigen via hun eigen e-mailadres.

Met de komst van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is e-mailmarketing lastiger geworden. Onmogelijk is het natuurlijk niet, maar een WordPress website is gemakkelijker voor iemand die hier nog maar net mee begint. Bovendien accepteert niet iedere adverteerder e-mailmarketing.

Geld verdienen via social media

Tot slot kun je er ook voor kiezen om te promoten via social media. Ontzettend veel mensen maken gebruik van Facebook. Wereldwijd zijn er namelijk 1,66 miljard gebruikers.

Ook steeds meer consumenten hebben een Instagram-account. Verder is Snapchat ook razend populair geworden (vooral onder jongeren). Het zijn natuurlijk ook mogelijkheden die je kunt overwegen. Beschik je bijvoorbeeld over een populaire Facebook- of Instagram-pagina? Dan liggen hier eventueel ook nog mogelijkheden.

Wil je leren hoe je een winstgevende social media business op kunt zetten? Met de Agency Masterclass videocursus leer je hoe je dit doet, zelfs zonder ervaring of kennis.

geld verdienen via social media

Ons advies

Wil je graag geld verdienen met affiliate marketing én start je pas net? Dan raden wij een WordPress website aan. Een dergelijke website is relatief gemakkelijk te maken en wordt in de regel sneller geaccepteerd door adverteerders. Immers heb je wel eerst goedkeuring nodig van de adverteerder, voordat je hen kunt promoten. Zonder goedkeuring, ontvang je geen commissie.

Tip: Voordat je start dien je je eerst aan te melden bij een hostingpartij. Hier wordt jouw site online geplaatst. Wij werken zelf al jaren prettig met de hosting van Vimexx.

Geld verdienen met affiliate marketing: websiteadvies

Geld verdienen met affiliate marketing? Dan is, zoals gezegd, een WordPress website de beste keuze. Als je eenmaal een kwalitatieve site hebt, kun je dit altijd nog uitbreiden met e-mailmarketing en social media.
Immers kun je via jouw website ook inschrijvers verwerven. Daardoor wordt het verzamelen van e-mailadressen ook weer gemakkelijker. Ook kun je social media kanalen koppelen, waardoor je weer meer verkeer naar jouw site kunt brengen.

Een goede structuur

Het is belangrijk dat jouw website beschikt over een goede structuur. De site moet niet alleen gemakkelijk te begrijpen zijn voor de bezoeker, maar ook de zoekmachines moeten er iets van kunnen maken. Zorg daarom voor een duidelijke navigatiestructuur. Zorg voor interne links die jouw website versterken. Het is belangrijk dat jouw bezoekers zoveel mogelijk doorklikken op jouw site. Dat wordt gewaardeerd door de zoekmachine, omdat je daarmee interessante content biedt, waardoor de site ook weer hoger geplaatst wordt in de zoekresultaten. Geld verdienen met affiliate marketing kan al veel gemakkelijker worden met behulp van een kwalitatieve website.

Jouw website goed vindbaar

Als je veel inkomsten wilt genereren is het ook belangrijk dat je voldoende bezoekers op jouw website krijgt. Daarom is het dus belangrijk dat deze goed vindbaar is. Een goed vindbare website is echter geen gemakkelijke taak. Dat vergt veel inzet én geduld. Met behulp van goede content kun je al stappen in de goede richting zetten.

Echter is de structuur en techniek van jouw website minstens zo belangrijk. Om die reden is het dus ook belangrijk om een expert te raadplegen. Immers, je kunt het beter in een keer goed hebben zodat het direct iets oplevert.

Linkbuilding

Wil je graag geld verdienen met affiliate marketing? Dan mag een goede website niet ontbreken. De eerdergenoemde SEO-teksten zijn belangrijk, maar ook is het belangrijk dat andere websites jouw website interessant vinden. Als je links vanaf andere websites naar uw website krijgt, betekent dit in feite dat jouw content gewaardeerd wordt. Dit noemt men ook wel linkbuilding. Hoe meer links je van kwalitatieve en relevante websites krijgt, hoe hoger de site in de zoekresultaten terechtkomt.

Uiteraard kunnen wij je helpen met linkbuilding. Wij beschikken namelijk over een enorm netwerk. Op een natuurlijke wijze kunnen wij ervoor zorgen dat je voldoende links naar jouw website krijgt.

linkbuilding en seo

Blijf up-to-date

Bovendien is het belangrijk dat je jouw website up-to-date houdt. Zijn er weer nieuwe items bij een webshop die je promoot? Update jouw productenlijst én schrijf bij voorkeur artikelen over dit product. Deze nieuwsartikelen kunnen weer geïndexeerd worden door de zoekmachines, waardoor jouw site weer beter gevonden wordt.

Ook hier kun je weer interne linkbuilding toepassen, waardoor jouw pagina’s beter gevonden worden. Zo zijn er talloze mogelijkheden als je jouw website goed in elkaar zet of laat zetten. Geld verdienen met affiliate marketing vereist wel enige geduld, maar als je eenmaal goed gevonden wordt pakt niemand dat meer van jou af.

Welke affiliate netwerken zijn er?

Er zijn ontzettend veel affiliate-partijen waar je uit kunt kiezen. Enkele van de onderstaande partijen zijn alleen in Nederland actief, terwijl er ook een aantal internationale spelers zijn. Ook de populaire webshop Bol.com heeft haar eigen partnerprogramma opgericht.

Daisycon

Daisycon is een partij in Nederland die inmiddels uitgegroeid is tot een van de grootste netwerken. Het bedrijf staat vooral bekend om haar ideale vergelijkers. Veel energiebedrijven en telefoonmaatschappijen zijn dan ook aangesloten bij dit bedrijf. Vaak kunt u veel geld verdienen met affiliate marketing door consumenten over te laten stappen naar een nieuwe energieleverancier. De consument zelf profiteert bovendien ook nog eens van een flinke welkomstkorting!

Verder heeft bedrijf natuurlijk ook verscheidene andere mogelijkheden. Zo kun je ook tekstlinks en banners plaatsen van bepaalde webshops. Daisycon is zeker een erg complete adverteerder en onze favoriet.

Aanmelden bij Daisycon (opent in een nieuw venster)

Het is hier zelfs mogelijk om uitbetaald te worden in Bitcoin. Wil je meer weten over geld verdienen met crypto? Lees dan ons recente artikel.

Tradetracker

Tradetracker is een van de grootste affiliatepartijen in Nederland. De aanbieder heeft handige software ontwikkeld waar u veel informatie uit kunt halen. De dashboards zijn gemakkelijk uit te breiden en beschikken over uitgebreide statistieken. Ook heb je real-time inzichten over de rapporten. Is er een minuutje geleden een klik geweest op jouw website? Dan zie je het direct!

Ook conversiepad tracking behoort tot de mogelijkheden. Verscheidene toonaangevende merken zijn aangemeld bij het programma, waaronder G-Star RAW, Allianz, AliExpress, Lebara Mobile, Disneyland Parijs, Trivago, Orange, TUI en Emirates. Het bedrijf is actief in maar liefst 23 landen, verdeeld over 4 continenten, met 20 kantoren. Op moment van schrijven heeft het bedrijf 159 medewerkers.

Aanmelden bij TradeTracker (opent in een nieuw venster)

Paypro

Een ander populair netwerk is Paypro. Ze bestaan ook als betaaldienst, maar zijn voornamelijk bekend als affiliate netwerk. Het is heel eenvoudig om producten via Paypro affiliate links aan te bieden op jouw eigen website en hier commissie over te ontvangen. Neem gerust een kijkje.

> Aanmelden bij Paypro (opent in een nieuw venster)

Awin (eerder bekend als Zanox)

Awin, bij veel mensen wellicht nog bekend onder de naam ‘Zanox’, is een Duitse affiliatepartij. Het bedrijf heeft ruim 900 medewerkers en is daarmee ook een flinke partij. Het netwerk heeft ruim 13.000 adverteerders en meer dan 100.000 actieve publishers. Er zijn verscheidene A-merken aangesloten bij Awin, waaronder T-Mobile, Fashionchick, Sanoma, Centraal Beheer en de Vergelijkgroep.

> Aanmelden bij Awin (opent in een nieuw venster)

Tradedoubler

Tradedoubler is een internationaal bedrijf en is actief in meer dan 83 landen. Het bedrijf promoot ruim 2.000 merken, waaronder Philips, Microsoft, ING, Puma, Mediamarkt, Sixt, Rentelcars en Groupon. Ook dit bedrijf heeft daarmee een aantal flinke bedrijven in haar portfolio. Inmiddels is het bedrijf ook aan het uitbreiden op de Aziatische markt. Naar verwachting zullen er daarom ook nog een flink aantal adverteerders bijkomen. Heb je internationale ambities? Dan kan dit zeker een goede keuze zijn.

> Aanmelden bij Tradedoubler (opent in een nieuw venster)

Bol.com

Bol.com is een webshop die werd opgericht door het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG. Het hoofdkantoor is echter gevestigd in Nederland. Met ruim 1.000 medewerkers is het een grote speler op de Nederlandse markt. Gezien het bedrijf zo groot is, heeft het bedrijf ervoor gekozen om een eigen partnerprogramma op te richten. Dit partnerprogramma is verrassend goed. Daar waar de bovenstaande affiliate partijen vaak iets later uitbetalen, betaalt Bol.com erg snel uit. Zij hebben een retourtermijn van slechts 14 dagen op alle producten, waardoor een sale snel goedgekeurd kan worden. Op de eerste dag van de maand ontvangt je een creditfactuur met de inkomsten die je verdiend hebt. De uitbetalingsdrempel bedraagt slechts tien euro!

Aanmelden bij Bol.com (opent in een nieuw venster)

Update: Wil je alles leren over het succesvol opzetten van een online business via het partnerprogramma van Bol.com? Volg dan de Bol Masterclass en leer alles om ook online succesvol te worden.

Lees onze review van de Bol Masterclass 2.0, deze staat online!

CJ

CJ, eerder bekend als Commission Junction, is een internationale affiliatepartij. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar heeft een aantal internationale kantoren. Ook als Nederlander kun je jezelf aanmelden voor dit bedrijf. Wil je vooral buitenlandse ondernemingen promoten? Dan is dit programma absoluut een aanrader.

> Aanmelden bij CJ (opent in een nieuw venster)

Waar kies ik voor?

Wil je graag geld verdienen met affiliate marketing? Dan is het niet per se nodig om een keuze te maken uit een van de programma’s. Je kunt je namelijk ook gerust aanmelden bij meerdere partijen. Echter dien je wel rekening te houden met de verschillende uitbetalingsdrempels. Bij Bol.com is dat slechts tien euro, maar Tradetracker betaalt pas uit bij 25 euro. Ook Awin heeft een hogere uitbetalingsdrempel.

Geld verdienen met affiliate marketing: wij helpen u graag!

Wil je graag geld verdienen met affiliate marketing, maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? Twijfel je bijvoorbeeld nog tussen een eigen website, social media kanalen of promotie via e-mailmarketing? Dan helpen we u graag verder. Inmiddels hebben wij al talloze succesvolle affiliate websites opgezet én kunnen we u daardoor goed adviseren. Neem gerust contact met ons op en stuur ons een bericht via het contactformulier op de contactpagina.

Vind je dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met jouw vrienden, collega’s of partners.

Source