PayPro – Affiliate Marketing Tips

Als affiliate ben jij er natuurlijk op gebrand dat iedere bezoeker eenmaximaal rendementoplevert! Maar hoe kan dat rendement nou gemaximaliseerd worden? De volgende 7 tips geven daar meer inzicht in:

Tip 1: Waardevolle Content

Hou een gezonde verhouding aan tussen waardevolle informatie en advertenties. Door waardevolle artikelen te publiceren geef je de lezers een sterke reden om langer op je website te blijven en vervolgens in de toekomst ook weer terug te keren. Jij creëert dan een uitgangspositie waarin je bezoekers langer en herhaaldelijk kunnen besluiten om over te gaan tot de aankoop van één van de producten die jij promoot.
 
Het schrijven van waardevolle informatie kan trouwens perfect samengaan met het verkopen van een product. Een degelijke review bijvoorbeeld is waardevolle informatie voor je bezoekers, maar ook tegelijk een uitstekende manier om een verkoopresultaat te behalen. Een website waarvan de inhoud voor 80% uit advertenties bestaat zal nooit het optimale uit de mogelijkheden van Affiliate Marketing halen.

 
Tip 2: Analyseer Bezoekers

Stem de producten die je promoot  af op jouw bezoekers. Producten die niet aansluiten bij de bezoekers en content van jouw website gaan niet optimaal converten. Zorg dat de producten die jij wilt promoten ook echt aansluiten bij de bezoekers en de inhoud van jouw website.
 

Tip 3: Stimuleer het Koopproces

Draag bij aan het koopproces door de potentiële koper op subtiele wijze de behoefte te geven om het betreffende product te kopen. Een review kan bijvoorbeeld een uitstekende manier zijn om de lezer voor te bereiden op een aankoop en bereikt doorgaans dan ook  veel meer conversies dan het plaatsen van een banner.

 
Tip 4: Ken de Producten

Verdiep je in het product zodat je exact weet voor welke bezoekers dit interessant is of niet. Door degelijke kennis van het product kun jij ook gemakkelijker een bijdrage leveren aan het aankoopproces.

 
Tip 5: Gebruik Beeldmateriaal

Maak gebruik van het beschikbaar beeldmateriaal om de conversies te verhogen. Alleen een tekst in combinatie met een link zal doorgaans een lagere conversie ratio tot gevolg hebben.

Tip 6: Wees eerlijk

Je bezoekers realiseren het doorgaans echt wel dat je een product promoot om een financieel voordeel te behalen. Wees daar gewoon eerlijk in, en stop het niet onder stoelen of banken dat jij het betreffende product promoot. Zo objectief mogelijk blijven is aan te raden. Hierdoor zal het beslismoment van de bezoeker om te gaan kopen eerder ontstaan.

 
Tip 7: Test en Optimaliseer

Probeer verschillende producten te promoten en analyseer de resultaten. Blijf continue naar optimalisatie streven door de producten perfect op jouw publiek af te stemmen. Het meten van de conversie statistieken kan je veel inzicht geven in de omzetpotentie van de verschillende producten. 
 
Voor een enigszins accuraat beeld is het wel aan te raden tenminste 5.000 visits als uitgangspunt voor het meten van conversies te nemen.
 
Tools zoals Google Analytics en Optimizer zijn hier erg geschikt voor.
 

Source