13 beste Nederlandse affiliate netwerken: Handig & volledig overzicht

Affiliate marketing is voor bloggers en marketeers één van de meest lucratieve verdienmodellen. Maar wat zijn de beste Nederlandse affiliate netwerken?

Vooral de volgende 3 netwerken zijn populair:

  1. Daisycon
  2. Tradetracker
  3. Paypro

het netwerk PayPro is populair onder bloggers: Het is de marktleider in Nederland op het gebied van ebooks en digitale producten en cursussen.

Maar: Dit is niet het enige netwerk wat je voor je blog of website kunt gebruiken.

Integendeel zelfs: Er is een groot aanbod aan andere (privé) netwerken. Je laat geld liggen als je deze netwerken negeert en je puur op het aanbod binnen PayPro richt.

Welke netwerken dit zijn? We sommen ze voor je op in dit artikel zodat je meer uit affiliate marketing kunt halen.

Inhoud

Nederlandse affiliate netwerken: Het complete overzicht

Daisycon

Dit netwerk is onmisbaar: Daisycon is Nederlands grootste- en bekendste netwerk. De focus binnen Daisycon ligt op webshops en (online) dienstverleners zoals energieleveranciers.

Focus op niches: Breed: Daisyon heeft in vrijwel alle niches aanbieders. Specialisatie in dienstverleners (verzekeringen, energie etc) en webshops.

Direct gratis aanmelden bij Daisycon

TradeTracker

TradeTracker is net als Daisycon een netwerk wat met name met webshops en dienstverleners werkt. Ook zitten veel reisaanbieders bij TradeTracker aangesloten.

Focus op niches: Reizen, dienstverleners en webshops

Website van TradeTracker: Meld je gratis aan!

Bol Partnerprogramma

Het Bol.com partnerprogramma is het privé netwerk voor de webshop van Bol. Door je hier aan te sluiten kun je vrijwel elk product binnen de webshop van Bol promoten. Praktisch gezien kun je elk soort product via dit programma promoten omdat Bol tegenwoordig een groot aanbod aan producten online heeft (via partners).

Focus op niches: Alles binnen de Bol.com webshop/segment

Ga naar Bol.com partnerprogramma

PayPro

PayPro is het Nederlandse netwerk met de focus op digitale producten zoals ebooks, cursussen en andere digitale content.

Het is een laagdrempelig netwerk toegankelijk voor vrijwel iedere blogger.

Focus op niches: Persoonlijke ontwikkeling, Marketing & business methodes, Voeding

Website van PayPro

Tip: Bekijk het stappenplan affiliate worden

Wehkamp

Wehkamp is een van de grootste webwinkels van Nederland. Ook zij hebben een privénetwerk, namelijk Wehkamp partners. Via dit programma kun je het aanbod op Wehkamp.nl promoten.

Focus op niches: Alles binnen de Wehkamp webshop/segment

Wehkamp partnerprogramma

Coolblue

Coolblue is bezig om een van de marktleiders binnen de Nederlandse webshops te worden. Het bedrijf staat bekend om de geniale humor en inkoppers in hun marketing. Je kunt het aanbod van deze webshop promoten via hun eigen affiliate programma.

Focus op niches: Alles binnen de Coolblue webshop/segment

Het CoolBlue affiliateprogramma

OMG (Online Marketing Groep)

Het netwerk van OMG is NetDirect. De focus binnen dit netwerk ligt op exclusieve leadcampagnes voor met name abonneewerving voor dagbladen en magazines.

Focus op niches: Magazines, dagbladen, boeken

NetDirect van OMG

FamilyBlend

FamilyBlend is hét netwerk gericht op (jonge) gezinnen en moeders. Ze werken samen met namen als Pampers, Prénatal, Nutricia, Kleertjes.com en vele meer. Het perfecte netwerk voor de mama blogger!

Focus op niches: Kinderen, Baby’s, gezinnen

FamilyBlend website

Awin (voorheen Zanox)

Dit is een van de grootste affiliate netwerken ter wereld. Awin is een samenvoeging van diverse losse affiliate bedrijven en gegroeid tot een hele grote speler. Onder andere het Nederlandse Zanox is in Awin verweven. Het netwerk heeft veel grote merken waaronder webshops en dienstverleners.

Focus op niches: Webshops, dienstverleners

Awin affiliatenetwerk

Tiqets Affiliate programma

Tiqets is dé verkoper van entreekaarten en tickets voor attracties en meer wereldwijd. Het affiliateprogramma is ideaal voor reisbloggers en website eigenaren in de niches reizen en cultuur. Je kunt bij Tiqets onder andere gebruik maken van banners, widgets en een API.

Focus op niches: Reizen, cultuur, recreatie

Tiqets Affiliatenetwerk

GetyourGuide

Getyourguide is dé online aanbieder voor uitjes en voordelige deals voor op vakantie. Boek hier met korting je tickets voor musea, bezienswaardigheden, dagpassen en meer.

Als je actief bent met een website over reizen is dit een must have!

Focus op niches: Reizen & dagjes uit

Getyourguide affiliates

FlixBus Affiliate programma

Flixbus is een populaire busdienst welke goedkope busreizen van- en naar meer dan 2000 Europese steden. Als je een website in de travel/vakantie niches dan kan dit zeker een interessant programma zijn voor jouw bezoekers.

Meld je via deze pagina aan voor het FlixBus affiliate programma.

Online Activity Affiliate

Het Online Activity netwerk is gespecialiseerd in lead acties. Hun kracht is het aanbrengen van nieuwe klanten via informatie aanvragen.  Ze zijn actief in de Nederlandse en internationale markten.

Meld je aan bij Online Activity Affiliate.

Veel bedrijven hebben eigen affiliate programma’s

Veel bedrijven hebben (ook) een eigen in-house affiliate programma. Dit betekent dat je hun diensten en/of producten via een eigen systeem kunt promoten in plaats van een affiliate netwerk te gebruiken.

Je ziet dit ook al bij enkele in het lijstje hierboven: Bol, Coolblue en Wehkamp. Maar ook veel online diensten en tools hebben dit, waaronder SEMRush, KWFinder, Mailchimp.

Als je tools gebruikt en hier enthousiast over bent raad ik je zeker aan om te kijken of er een affiliate of referral programma is en hier gebruik van te maken.

Vind specifieke affiliate programma’s in jouw niche(s)

Wil je snel nieuwe affiliate mogelijkheden in jouw niche ontdekken? Gebruik dan de volgende zoekopdracht in Google:

‘[niche/product] affiliate (programma)’

Hiermee zul je verrassende nieuwe affiliate programma’s ontdekken om te promoten.

Ken jij nog goede Nederlandse affiliate netwerken?

Weet jij meer Nederlandse affiliate netwerken welke hier ook vermeld moeten worden? Geef ze door via de comments, dan kunnen we deze toevoegen aan dit lijstje!

️Gratis download: Stappenplan Voor Winstgevende Affiliate Sites

Source