E-mail marketing inzetten? • Team Nijhuis

Vraag de gratis Quickscan aan.

074 – 265 9999

Hoe werkt e-mail marketing?

Email is een relatief goedkoop marketingmiddel om eenvoudig een grote groep te bereiken. Je betaalt in de meeste gevallen per verzonden bericht. Hoe beter je doelgroep ingesteld is, hoe lager de kosten en hoe effectiever je e-mailmarketing. Een ‘vervuild’ bestand met foutieve e-mail adressen duwt de prijs per verzonden e-mail onnodig omhoog. Daarnaast heb jij kans dat de e-mails van jou als bedrijf gekenmerkt worden als spam. Dat is niet wat je wilt. Daarnaast is email een middel, dat eenvoudig te personaliseren is.

Een ander voordeel is dat je met behulp van de juiste e-mail marketingsoftware kunt kijken wat de wensen van jouw klant zijn. Deze software analyseert het koopgedrag per klant. Hierdoor wordt er in kaart gebracht waar de klant op zoekt, wanneer de klant het meest actief is, of de klant doorklikt op jouw email en wanneer de klant een reis boekt. Als je deze informatie weet kun je gemakkelijker op de wensen van jouw klanten inspelen.

E-mail marketing gebruik je onder andere voor:

  • Nieuwsbrieven;
  • Eenmalige actie mailingen;
  • Transactionele mailingen;
  • Marketing automation;
  • Event-driven mailingen.

E-marketing in alle fases van de klantreis

Het versturen van e-mails wordt vaak gebruikt om een ‘koop nu’ boodschap in de Do-fase van het aankoopproces te promoten. Dat is enorm jammer, want daardoor mis je een groot gedeelte van je doelgroep. Door een email marketingstrategie op te stellen kan jij ervoor zorgen dat jouw boodschappen aansluiten bij elke fase van de klantreis. Heeft iemand bijvoorbeeld nieuwe schoenen gekocht via je webshop, dan kun je met behulp van een gerichte email extra informatie geven. ‘10 tips zodat jij langer van je schoenen kan genieten’, is dan bijvoorbeeld een leuk artikel dat je met een nieuwsbrief kan promoten zonder dat je daarbij direct iets wilt verkopen.

e-mailmarketing in alle fases van de klantenreis het inzetten van e-mailmarketing

Je plant een spreekwoordelijk ‘zaadje’ en als iemand dan opnieuw nieuwe schoenen nodig heeft, is de kans groot dat jij als bedrijf bij hen naar boven komen.

Meetbaar resultaat

Met e-mail marketing kun je resultaten gemakkelijk meten. Je kunt precies inzien wie, wanneer je e-mail geopend heeft en hoe vaak. Dit is de open ratio. Hoe beter je doelgroep bepaald is hoe groter de kans dat je email geopend wordt. Daarnaast kun je precies zien hoe vaak er doorgeklikt is op de items die je hebt uitgelicht in je nieuwsbrief. De click through rate. Je kunt jouw open- en klikratio verhogen door bepaalde technieken en tactieken effectief in te zetten en te meten wat het oplevert. Met deze gegevens kun je nauwkeurig vaststellen of een e-mail effectief is of niet. Bovendien heb je alle gegevens in huis om de volgende e-mail marketingcampagne succesvol aan te passen.

Een nadeel van e-mail marketing is dat het vaak misbruikt wordt. Veel bedrijven sturen te veel e-mails naar de klant en deze klanten kunnen dit opvatten als spam. Wanneer een klant jouw e-mails als spam ziet is het sturen een email natuurlijk niet effectief. Als dit het geval is kan het handig zijn om als bedrijf de email marketing uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf.

Heb jij hulp nodig met het inzetten van e-mail marketing binnen jouw bedrijf? Wij helpen je graag. Vraag de gratis Quickscan aan en ontdek direct waar jouw kansen en verbeterpunten liggen.

Gratis Quickscan aanvragen

Promoten van je producten via e-mailmarketing: Hoe werkt het?

Als bedrijf moet je er rekening mee houden dat er ook nieuwe klanten zijn die nog geen ervaring hebben met jouw product. Daarom is het belangrijk om in alle fases van de klantreis een passende boodschap te communiceren. In de See- en Think-fase zijn je (potentiële) klanten nog aan het oriënteren, terwijl zij in de Do-fase een duidelijke koopintentie hebben.

Zorg dat alles duidelijk alles uitgelegd wordt, zodat elke klant precies weet wat voor product het is en wat de mogelijkheden zijn. Als de klant alle ins en outs van een product weet, moet je zorgen dat je wekelijks een nieuwsbrief verstuurt.

Een mooi opgemaakte nieuwsbrief in je eigen huisstijl zorgt ervoor dat je jouw naamsbekendheid verhoogt. Geef nieuwe inschrijvers ook korting, zo raken ze getriggerd om aankopen te doen in jouw webshop en kan jij daar als bedrijf  weer op inspelen met e-mailmarketing en via social media.

promoten van je producten via e-mailmarketing hoe werkt het

Je kunt niet alleen een bestaand product promoten maar ook een nieuw product. Vaak is het dan verstandig om te beginnen met je bestaande klanten. Van hen heb je de gegevens en weet je hun interesses. Wek hun interesse in je nieuwsbrief. Dit doe je door onder andere:

  • Een interessante onderwerpregel te gebruiken
  • Een gepersonaliseerde afzender toe te voegen
  • Relevante en goede informatie te verstrekken

Meer over e-mail marketing

Word geen spam machine
Het klinkt zo simpel, maar in de praktijk zien wij het vaak. Bedrijven die een bestand importeren om te gaan mailen zonder dat zij toestemming hebben verkregen om het bestand te mailen. Dit mag niet en is heel schadelijk voor je imago. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van opt-in en nóg beter dubbele opt in.

Opt-in
Opt in betekent dat jij als bedrijf expliciet toestemming hebt verkregen om iemand te mailen. Dit is gedaan door een box aan te vinken waaramee je akkoord gaat om ingeschreven te worden voor de mailinglijst. Bij dubbele opt-in vraag je nadat de toestemming is gegeven nogmaals de bevestiging van inschrijving. Hiermee voorkom je als bedrijf dat je incomplete of foutieve email adressen opneemt in je klantenbestand. Want diegene moet vanuit de inbox nogmaals een bevestigingsmail sturen.

Jouw eigen klanten mag je informeren over soortgelijke diensten of producten. Dus heeft je klant een laptop bij je gekocht. Dan mag je daarna informatie sturen via de email om je klant te informeren over beschermtassen of speciale schoonmaakdoeken.

Heb jij hulp nodig met het inzetten van e-mail marketing binnen jouw bedrijf? Wij helpen je graag. Vraag de gratis Quickscan aan en ontdek direct waar jouw kansen en verbeterpunten liggen.

Gratis Quickscan aanvragen

Verschillende e-mailmarketingtools

Om gedegen aan e-mail marketing in te zetten zijn er verschillende tools die je kunt gebruiken.

Je hebt bijvoorbeeld:

  • HubSpot
  • Mailchimp
  • Spotler
  • Copernica

verschillende marketing tools e-mailmarketing

HubSpot is een software tool waarmee je naast e-mail marketing ook meer kunt doen. HubSpot is een marketing, sales en service software tool die bedrijven help met leadgeneratie van leads. In dit systeem kun je e-mail marketing automatiseren, ook wel bekend als marketing automation. Binnen HubSpot, dat ook een CRM is, kun je alle data van jouw klantenbestand opslaan en verwerken. E-mail marketing is veel effectiever als je data van jouw klanten verzamelt en deze gebruikt om jouw e-mails te personaliseren.

 Als HubSpot gecertificeerd partner bureau helpt Team Nijhuis jouw bedrijf graag met de onboarding naar dit nieuwe software systeem.

MailChimp is een e-mailmarketingtool die gratis diensten bevat met mooie functies. Een van de populairste functies die MailChimp aanbiedt is het uitvoeren van een onderzoek. Met 12 miljoen gebruikers heeft Mailchimp veel inzicht gekregen in hun eigen tool. Met deze tool kun je zoekwoorden en zoekzinnen invoeren en bekijken hoeveel erop gezocht wordt en of het dus wel relevant is om deze te gebruiken.

Een groot nadeel van Mailchimp is dat zij geen controle uitvoeren over geïmporteerde bestanden. Hierdoor zijn er in het verleden duizenden nieuwsbrieven verstuurd die als spam zijn aangemerkt, waardoor hun overall vertrouwen naar beneden is gegaan. En sommige nieuwsbrieven door mailboxen als Hotmail, Gmail en Outlook geweigerd worden. Ook al stuur jij zelf geen spam.

verschillende marketing tools e-mailmarketing

Spotler is een van de meest gebruikte e-mailmarketingapplicatie van Nederland. Inmiddels heeft Spotler al 5000 gebruikers voor alleen e-mail marketing. Maar met deze tool kun je meer. Zo kun je:

  • Nieuwsbrieven opstellen en versturen voor webwinkels
  • Landingspagina’s lanceren
  • Webformulieren opstellen
  • Enquêtes uitvoeren
  • Automatische e-mailcampagnes
  • Doelgroep segmentatie uitvoeren
  • Dynamische content gebruiken.

Copernica is een meer technische e-mail marketing tool. Dit programma kun je voor veel verschillen doeleinden inzetten. Zo kun je gebruik maken een onbeperkt aantal velden, sub selecties en extra dimensies in een database voor segmentatie een marketingcampagnes voor persoonlijke doeleinden.

Heb jij hulp nodig met het inzetten van e-mail marketing binnen jouw bedrijf? Wij helpen je graag. Vraag de gratis Quickscan aan en ontdek direct waar jouw kansen en verbeterpunten liggen.

Gratis Quickscan aanvragen

Kosten van email marketing

Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden. Al deze mogelijkheden hebben een ander prijskaartje. Het is moeilijk om een precies bedrag te indexeren voor de (e-mail) marketingcampagnes, maar gemiddeld zijn de kosten voor e-mail marketing tussen de €800 en €2500 per jaar. Dit hangt af van de functies en hoe geoptimaliseerd je jouw e-mail wilt hebben.

Als jouw bedrijf geen goede email marketingsoftware heeft en ook niet de juiste kennis, is het verstandiger dit uit te besteden aan een e-mail marketingbureau. Zij hebben vaak een goed beleid en een goede strategie omdat deze bureaus veel meer ervaring hebben met e-mail marketing. Ook hebben e-mail marketingbureaus e-mail marketeers in dienst, die precies weten wat ze moeten doen om het rendement zo hoog mogelijk te krijgen.

Benieuwd wat e-mail marketing voor jouw bedrijf kan betekenen of wil je een kennismaking met Spotler? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

kosten-e-mailmarketing-experts-team-nijhuis

Wil je meer weten over e-mailmarketing voor jouw bedrijf?

Vraag de gratis Google Quickscan aan en ontdek alle mogelijkheden!

Vraag gratis Quickscan aan!

Source