Soorten Affiliate websites & Affiliate voorbeelden

Er zijn diverse soorten affiliate websites en de ene manier is succesvoller dan de ander. Websitescanner, het bedrijf waar ik voor werk, gebruikt ook diverse soorten affiliate sites.

Affiliate websites voorbeelden

Hieronder heb ik verschillende methodes beschreven en affiliate voorbeelden gegeven zoals blog sites en vergelijkingssites.

Blogs

Je hebt diverse blogs waar producten of diensten van adverteerders worden gepromoot, daarnaast wordt er vaak ook nog gebruikt gemaakt van advertentie banners van affiliate adverteerders.

De meeste blogs worden gemaakt op basis van WordPress een CMS dat speciaal is bedoeld om te bloggen. Naast bloggen is WordPress ook een handig CMS om websites mee te maken. Vaak wordt een blog uit een bepaalde passie gestart. Grootste voorbeeld op dit gebied is toch wel FashionChick.

Fashionchick affiliateFashionChick

Directories

Startpagina’s, site registers en nog meer link verzamel sites worden ook wel directories genoemd. Deze sites worden vaak gebruikt om linkjes aan te melden bij het linkbuilden.

Affiliate voorbeeld directoriesDirectory als affiliate site

Hier zou je enkele linkjes gerelateerd aan de pagina van affiliate adverteerders in kunnen verwerken, deze methode levert echter niet heel veel geld op. Wel wordt er geld verdient door betaalde links te laten toevoegen, deze links zouden dan wel nofollow moeten zijn om niet tegen de Google richtlijnen in te gaan.

GPT sites

Get Paid To sites, ook wel cashback sites. Op een cashback of GPT site zijn meestal leden aangemeld en krijgen geld voor het lezen van mails, en het kopen van producten en aanmelden voor diverse goede doelen etc.
Deze sites zijn een soort affiliate resellers en geven een iets lager percentage dan de echte affiliate sites.

Deze manier is aan te bevelen als je wat langer met affiliate marketing en online marketing bezig bent. Tegenwoordig zijn GTP sites minder populair mede omdat er al zoveel van zijn. Ook willen niet alle adverteerders via een GTP site gepromoot worden omdat de leden van zo’n site vaak toch koopjesjagers zijn.

Affiliate webshops

Affiliate webshops zijn net webshops alleen zijn alle producten geïmporteerd vanuit diverse webshops. Het is een populaire manier om te starten met affiliate marketing.

Affiliate webshopAffiliate webshop

Als je eenvoudig aan de slag wilt met een affiliate webshop dan kun je het beste kiezen voor de Affiliate webshops van Stellia CMS. 

Vergelijkingssites

Wat je ook wilt vergelijken, er is wel een vergelijkingssite voor. Het is dan ook de kunst om het goed te doen met een product of niche waar nog niet veel mee vergeleken wordt zoals bijvoorbeeld het vergelijken van visitekaartjes.

Visitekaartjes.io - Visitekaartjes vergelijken

Vooral met zorgverzekeringen, telefoon abonnementen en reizen wordt volop vergeleken door affiliates. Daarnaast zijn er nog de grote partijen zoals Beslist.nl die webshops vergelijken per product.

Affiliate vergelijkingssiteAffiliate vergelijkingssite

Het is alleen wel lastig om een systeem te bouwen die alles update.

Informatieve websites

Op zoek naar informatie? Dan zal je veel informatie online tegenkomen. Informatieve sites zijn er heel veel op internet, vaak promoten ze daar ook een product dat is aangesloten bij een affiliate programma.

Zorg bij een informatieve website dat je veel over het onderwerp weet en informatie kunt bieden waar de bezoeker naar op zoek was. Weet u veel over een onderwerp? Begin met schrijven over dat onderwerp!

Review websites

Zelf ben ik best wel fan van de review websites op het internet. Vaak is het een combinatie tussen vergelijken en reviewen maar het geeft wel een extra meerwaarde aan je affiliate website als je zelf producten reviewed of je bezoekers reviews achterlaten.

Affiliate review websiteAffiliate Review website

Ander voorbeeld van een Review website is deze website. Als ik een goede tool of WordPress theme tegen kom dan kan ik hier een review over schrijven. Voorbeelden daarvan zijn de Divi WordPress theme review en WebCEO review.

Kortingscode sites

Zoek je wel eens of je producten goedkoper kunt krijgen? Kortingscode websites zijn in 2011 tijdelijk een hit geweest en werden druk bezocht.

Affiliate kortingscode sitesAffiliate kortingscode sites

Tegenwoordig geven wat minder adverteerders nog kortingscodes, maar er zijn nog wel diverse korting codes sites beschikbaar. Niet alle adverteerders accepteren kortingscodesites.

Online tools

Er zijn op het internet ook handige tools die alles net even wat makkelijker maken. Zelf heb ik SEO scanner gebouwd, een tool die on-page SEO feedback geeft.

Een ander goed voorbeeld is de rekening opvuller van Bol.com die 1 en 2 cent boeken als tip geeft om je winkelmandje vol te maken. Zo hoef je bij een bedrag net onder de 20 euro alsnog geen verzend kosten te betalen.

Affiliate toolsAffiliate tool – rekeningopvuller

Wat voor soort affiliate websites start jij?

Zoek een onderwerp waar je veel van weet en het soort site dat je kunt maken, of kunt laten maken. Voor een beginnend affiliate zijn vaak de informatieve- of blog websites aan te bevelen. De nr 1 regel wat mij betreft is voeg waarde toe!

Het voordeel aan een affiliate netwerk is dat er honderden tot duizenden adverteerders zijn aangesloten bij een netwerk, zo heb je keuze uit meerdere adverteerders bij het product of niche waar je website over gaat.

Tradetracker

Opgericht in 2004. Internationaal actief en door het grote aantal adverteerders inmiddels marktleider in Nederland en België. Onderscheidend door geavanceerde affiliate software en link technologieën. Zelf adverteer ik ook voor verschillende bedrijven bij Tradetracker.
Meer info

Affiliate netwerken zijn de bemiddelingsbureaus tussen affiliates en adverteerders. Via deze netwerken kun je gratis adverteerders promoten indien je een website hebt. Tradetracker is een van die affiliate netwerken.

Boekentips

Vragen over affiliate marketing? Word dan lid van de Facebook groep durf te vragen over affiliate marketing.

Gecategoriseerd in :Affiliate Marketing

Dit bericht is geschreven door Tim van Iersel

Source